Peta radionica u Segedinu 27.05. – 28.05.2022 godine.

U mestu Hódmezővásárhely, Mađarska, 27. i 28. maja 2022. organizovana je peta studijska poseta (seminar/okrugli sto), koja se realizuje u okviru projekta AGRINNO 2. Kao i do sada učesnici su bili predstavnici srednjih poljoprivrednih škola iz Futoga i Sombora, predstavnici udruženja “Dobra bašta” iz Stanišića, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kao i drugi relevantni predstavnici iz oblasti poljoprivrede.

Prvog dana studijske posete, predstavnicima iz Srbije obratio se dr Árpád FERENCZ sa Univerziteta iz Segedina koji je govorio o ekonomskim aspektima gajenja aromatičnog i začinskog bilja. Tom prilikom, prisutni predstavnici iz Srbije dobili su mnoštvo korisnih informacija iz pomenute oblasti koje će im svakako koristiti prilikom planiranja svojih aktivnosti u vezi sa gajenjem aromatičnog i začinskog bilja.

Tokom drugog dana studijske posete organizovan je okrugli sto na temu značaja gajenja lekovitog i začinskog bilja na kome su govorili eksperti iz ove oblasti: Ágota BEREK (udruženje Ezerjófű, Algyő, Mađarska), András MALYA, (preduzeće Mezőprodukt, Mezőhegyes, Mađarska), Angelina SIMON (preduzeće Herbária, Székkutas, Mađarska) i dr Elemér SZALMA (Univerzitet u Segedinu, Mađarska) koji je ujedno bio i moderator okruglog stola. Ova studijska poseta je ujedno bila i poslednja poseta Mađarskoj koja se realizuje u okviru projekta.

Prva radionica

Druga radionica

Treća radionica

Četvrta radionica

Peta radionica

Institut za ratarstvo i povrtarstvo

 

Pokrajinski sekretarijat za
poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Fond ,,Evropski poslovi” AP Vojvodine

Neprofitno d.o.o. za razvoj Županije Čongrad 

Maksima Gorkog 30,
21101 Novi Sad,
Republika Srbija

Mihajla Pupina 16,
21108 Novi Sad,
Republika Srbija
Bulevar Mihajla Pupina 16,
21108 Novi Sad,
Republika Srbija
Tisza Lajos körút 2-4,
6720 Segedin
Mađarska

Ova internet stranica je napravljena uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj ove internet stranice je odgovoran isključivo Fond „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine i sadržaj ove stranice ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.