Druga radionica u Segedinu 25.02. – 26.02.2022 godine.

U periodu od 25.02. – 26.02.2022. godine organizovana je druga radionica u Segedinu (Mađarska). Učesnici studijske posete bili su predstavnici srednjih poljoprivrednih škola iz Futoga i Sombora, predstavnici udruženja “Dobra bašta” iz Stanišića i Sremske Mitrovice kao i drugi relevantni predstavnici iz oblasti poljoprivrede.

Predstavnici iz Srbije imali su prilike da kroz posetu preduzeću DUNA-R DOO iz Senteša (Szentes), steknu praktična iskustva u gajenju različitih vrsta paprike (kao npr. Bela paprika Mátra F1, Dorothy F1, Fjord F1 i dr.) i visoko kvalitetnog semena. Preduzeće DUNA-R DOO iz Senteša je inače preduzeće koje posluje već 25 godina i poznato je po izvozu svojih proizvoda u petnaest zemalja sveta.

Drugog dana seminara, koji je održan na Fakultetu za poljoprivredu, Univerziteta u Segedinu (Hódmezővásárhely), govorilo se više o gajenju odabranih biljaka kao što su piskavica i indijanski duvan (dr Viktor Vojnich), te o mogućnostima i stanju proizvodnje lekovitog bilja u Mađarskoj kao i o gajenju kamilice i limunske trave (dr Peter Jakab).

Studijska poseta mestu Szentes i Hódmezővásárhely u Mađarskoj je druga od planiranih edukacija i seminara koje je organizovao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u okviru projekta AGRINNO 2.

Prva radionica

Druga radionica

Treća radionica

Četvrta radionica

Peta radionica

Institut za ratarstvo i povrtarstvo

 

Pokrajinski sekretarijat za
poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Fond ,,Evropski poslovi” AP Vojvodine

Neprofitno d.o.o. za razvoj Županije Čongrad 

Maksima Gorkog 30,
21101 Novi Sad,
Republika Srbija

Mihajla Pupina 16,
21108 Novi Sad,
Republika Srbija
Bulevar Mihajla Pupina 16,
21108 Novi Sad,
Republika Srbija
Tisza Lajos körút 2-4,
6720 Segedin
Mađarska

Ova internet stranica je napravljena uz finansijsku podršku Evropske unije. Za sadržaj ove internet stranice je odgovoran isključivo Fond „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine i sadržaj ove stranice ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.